Hovězí steak se spoustou zeleniny
Kdo drží dietu, měl by si rozumně vybírat co jíst. Mě se osvědčilo kombinovat libové maso se spoustou zeleniny v poměru 1/4 maso, 3/4 zelenina. Kila jdou potom dobře dolu.
U hovězího masa si většinou kupuju nízký roštěnec. Ogriluju ho v kuse, nechám 10 minut odpočinout a potom maso krájím na tenké plátky. Věčná otázka je jestli maso před grilováním solit nebo nesolit. Já tedy solím. Koupím si maso, osolím ho a opepřím a potřu olivovým olejem. Dám do sáčku, pěkně promnu a nechám přes noc odpočívat v ledničce.
Salát volte nějlépe nějaký listový, má málo kalorií a dá se jím najíst. Pokud si kupujte kapustu nebo mangold, tak se musí vždy nakrájet na drobno a promnout, aby se uvolnilo aroma. K tomu na osvěžení trošku červené cibulky, rajčátek a papriky. Zálivku klasické balzamiko, olivový olej a trošku dijonské hořčice a kapku javorového sirupu nebo medu. Já mám ještě rád trošku limetkové šťávy. No a bazalky taky není nikdy dost.
Tak hodně radosti při grilování i hubnutí : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.