Opečená bagetka s pomazánkou ze sýru feta
Svěží svačinka, nebo pokud jich sníte všech 5, tak i oběd : )
Ingredience
nejlépe celozrnná bageta
150 g sýru feta
1 pomazánkové máslo (bez příchuti)
2 lžičky citrónové šťávy
4 lžíce olivového oleje
pepř
Na ozdobu
šery rajčátka
1 šalotka (malá cibulka)
čerstvá bazalka pokrájená na proužky
balzamikový ocet (může být tmavý nebo světlý - podle chuti)
trošku soli a pepře
Příprava
Nakrájenou bagetku si lehce potřete olivovým olejem a nechte si jí v troubě pod grilem opéct do zlatova.
V mixéru si rozmixujte fetu a pomazánkovým máslem, šťávou z citrónu, troškou olivového oleje a čerstvě namletým pepřem.
Vedle si namarinujte šery rajčátka, pokrájená na malé plátky, s balzamikem, bazalkou, šalotkou a pepřem.
Bagetku si namažte pomazánkou z fety. Dozdobte namarinovanými rajčátky.
Já jsem si to ještě posypala několika píniovými oříšky.
Dobrou chuť!
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.