Vajíčka na středozemní způsob
Výborný recept od Linsay, která ráda používá opravdové ingredience, což mi je moc sympatické. Takže když máslo - tak žádný margarin : ) Výborná snídaně i pro mého muže!
4 porce
Ingredience
3 středně velké cibule, rozpůlit a nakrájet na proužky
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, nakrájet na drobno
hrst sušených rajčat, nakrájet na drobné proužky
8 velkých vajíček
10 dkg feta sýru, rozdrobit
sůl a čerstvě namletý pepř
listová petrželka na dozdobení
Příprava
Ve velké pánvi si rozehřejte máslo a olivový olej, když se máslo rozpustí přidejte cibuli, jemně ji promíchejte, aby se pěkně obalila ze všech stran. Cibulku opečte do zlatova. Potom přidejte česnek a sušená rajčata, vše prohřejte, srovnejte rovnoměrně na dno pánve a opatrně dejte do pánve vajíčka, pěkně vypadá, když žloutky zůstanou v celku. Povrch posypte sýrem feta, osolte a opepřete. Nechte žloutky ztuhnout tak, jak to máte rádi. Na závěr posypte petrželkou a servírujte třeba s celozrnnou ciabattou.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.