Příspěvek si uložili
Další příspěvky
8 x uložení
1 x komentář
Vydatný salát s pšenicí, baby špenátem a zeleninou
Pšenice je víc než jen přírodní zdroj proteinu a vlákniny, ale navíc dodává tomuto salátku tu správnou texturu.
Ingredience
1 hrnek pšenice2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce javorového syrupu
1/2 lžíce mleté skořice
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky mletého pepře
1 středně velké jablko, oloupané, nakrájené na tenké plátky
1 velká mrkev, oloupaná, nastrouhaná
2 zelené jarní cibulky, nakrájené na kolečka
6 hrnků baby špenátu
1/4 hrnku nasekaných sušených meruněk
Příprava
V malé pánvi přiveďte k varu vodu. Nasypte do ní pšenici, znovu přiveďte k varu, potom pozvolna vařte 40 - 50 minut dokud pšenice nezměkne. Pšenici slijte a nechte ve velké míse vychladnout.Připravte si zálivku smícháním ctrónové šťávy, olivového pleje, javorového sirupu, skořice, soli a pepře. Zálivku nalijte na uvařenou pšenici. Do promíchané směsi vmíchejte jablko, mrkev a zelenou cibulku.
Směs naaranžujte na baby špenát a podávejte.
Z tohoto množství připravíte 4 porce. 1 porce má 284 kalorií
Klára Lacová
Pěkný recept, děkuji za inspiraci. Použila jsem druh pšenice špalda loupaná, BIO. Dopadlo to výborně.
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.