Libové hovězí se salátem
Libové maso a salát se zelnými lístky, to je vždy vřele doporučovaná kombinace pro každého kdo chce zhubnout.
4 porce
Ingredience
2 lžíce olivového oleje2 lžíce čersvé citrónové šťávy, nebo lépe jestli máte možnost koupit si v asijské tržnici citrusový plod yuzu
1/4 lžičky soli
1 sladké jablko, nakrájené na čtvrtiny a potom na velmi tenké plátky
1 hrnek rukoly
2 hrnky lístků polníčku
pro fajnšmekry na ozdobu jedlé macešky
500 g libového hovězího masa (nižší roštěnka)
sůl a čerstvě mletý pepř na maso
Příprava
V pánvi si rozpalte 1 lžíci olivovho oleje, a ogrilujte na něm osolené a opepřené maso v celku. Opečte ho z každé strany cca 4 minuty, tak aby zůstalo ve vnitř růžové. Maso zabalte do alobalu a nechte ho alespoň 10 minut odpočívat, aby vám při krájení z masa nevytekly šťávy.Připravte si zálivku smícháním citrónové šťávy, oleje, soli a čerstvě namletého pepře. Zálivku smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi na salát.
Maso nakrájené na tenké plátky i salát naaranžujte na talíř.
Dobrou chuť.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.