Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Další příspěvky

Sara Lin

Sara Lin

zdroj www.hapabento.com

vloženo 01.01.2013

Pečený lilek s glazé z Miso, medu a sezamu

Co je to Miso? Miso je fermentovaná pasta ze sojových bobů a soli. Japonci miso používají jako hlavní ingredienci pro přípravu polévky. Nebo jako já na dochucování jiných jídel. Podívejte se na recept.

Ingredience

lilek, nakrájený na 5 mm kolečka
2 lžíce bílé Miso (k dostání je i žluté a černé miso - liší se délkou fermentace a zrání)
2 lříce sezamového oleje
2 lžíce medu (pokud je tuhý, rozehřejte si ho, aby byl tekutý)
med
2 lříce sezamových semínek (bílých)

Příprava

Pomažte miso pastu na všechny části nakrájeného lilku a nechte alespoň hodinu odpočívat. Čím déle lilky marinujete, tím lépe chutnají.

Když jsou lilky namarinované oškrábejte z nich přebytečnou pastu miso, dejte je na plech a pečte v předehřáté troubě na 175°C - 15 minut. Potom zvyšte teplotu na 220°C a pečte do zlatova 8–10 minut.

Na pánvi si na sucho orestujte sezamová semínka, aby se pěkně rozvoněla.

Smíchejte si sezamový olej a med. Štětcem si potřete medovou směsí každé ještě teplé kolečko lilku (stačí z jené strany) a posypte sezamovými semínky.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat