Recept a celozrnné domácí rohlíky s žitnou moukou
Tak jsme se pustili do domácího pečiva a povedlo se do křupava : )
Ingredience
300 g celozrnné žitné mouky
200 g hladké pšeničné mouky
200 ml vlažné vody
1 malý bílý jogurt
1/2 kostky droždí
1 lžičku soli
Na posypání sůl, kmín, nebo můžete použít i sezam. Do těsta můžete přimíchat restovanou cibulku nebo slaninu, podle vaší fantazie a chuti.
Příprava
Nejrve si z trošky vlažné vody, hladké mouky a droždí nechte vzejít kvásek. Smíchejte se zbylými ingrediencemi a propracujte hladké těsto, které se vám bude oddělovat od okrajů mísy. Překryjte útěrkou a nechte vykynout do dvojnásobného objemu.
Z těsta si vyválejte kolečko, rozkrájejte ho jako krájíte pizzu, jen na 6 dílů, a rolujte rohlíky, Srovnejte si je na plech, přikryjte útěrkou a nechte je podruhé vykynout do dvojnásobného objemu, potřete vodou a pečte na 200 °C cca 15 minut.
Výborné jsou i posypané sýrem.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.