Renata Fenclová
zdroj nahraný příspěvek
album Vegetariánská inspirace
uloženo z Vegetariánská inspirace
vloženo 03.01.2016
Rajčátka zapečená s pestem a parmazánem a zelný salát s granátovými jadýrky
Dietní spestření vašeho jídelníčku. Salát i zapečená rajčátka patří ke stálicím našeho rodinného jídelníčku.
Zapečená rajčátka
Troubu si předehřejte na 200 °C. Vyberte si větší masitá rajčátka, nakrájejte je na 1 cm silná kolečka, které rozprostřete na plech na pečící papír. Rajčata osolte a opepřete, lehce pokapejte olivovým olejem a posypte oreganem, potom je dejte péct do trouby na 10 minut, vyndejte je a pokapejte domácím bazalkovým pestem recept zde a posypte nastrouhaným parmazánem. Dejte zapéct na dalších pár minut, aby se parmazán roztekl.Potom rajčátka vyndejte z trouby a servírujte. Doporučuji k nim celozrnnou bagetku.
Zelný salát
Vyberte si menší hlávku zelí, bývá křehčí a šťavnatější. Zelí nakrájejte na co nejdrobnější proužky, potom mu dejte v míse pořádnou masáž rukami, zelí promačkejte, aby uvolnilo své šťávy a rozvonělo se. Potom k němu přidejte jeden na drobno pokrájený římský salát, má jemnější listy a zelný salát pěkně odlehčí. Pokude je sezona, kupte si jedno granátové jablíčko, rozkrojte ho a pomocí lžíce vydlabejte zrníčka a přidejte je do salátu.Dresink jsem si rozšlehala v mixéru z čerstvých lístků bazalky, olivového oleje a balzamika. Salát promíchejte se zálivkou a na závěr ho osolte a opepřete.
Dobrou chuť
Markéta
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.