Restované hovězí proužky s avokádovým salátem
Mít zdravou a dobrou večeři připravenou za 20 minut. To je snem každé ženy, nebo i muže?
4 porce
Ingredience
400 g hovězího, roštěněc nebo svíčková
3 lžíce čerstvě vymačkaného citrónu
1,5 lžíce mletého čili
1 lžíce oleje
1 cibule, nakrájená na jemno
1 sladká brambora, nakrájená na tenké plátky
1 červená a zelená paprika, nakrájené na tenké plátky
1/2 lžičky soli
1/2 pepře
1 plechovka tmavých fazolí
1 zralé avokádo, rozmačkané
10 dkg parmazánu, nebo mexického sýru Cotia
koriandr - nasekaný a celé lístky na ozdobu
tortila jako příloha
Příprava
V micce promíchejte nakrájené hovězí s čerstvě vymačkanou šťávou z citrónu a 1 lžící čili.
Rozpalte olej na velké pánvi, vložte cibuli a papriky a za občasného míchání restujte asi 5 minut.
Přidejte hovězí v marinádě a restujte další 3–4 minuty. Potom vše okořeňte solí a pepřem.
V jiné míse smíchejte fazole, avokádo, sýr, nasekaný koriandr se zbytkem citrónové šťávy a čili.
Směs na talíři ozdobte lístky koriandru a servírujte s avokádovým salátem a teplou tortilou.
1 porce - 436 kalorií
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.