Celé hráškové lusky se sezamem
Buďte připraveni až v obchodě uvidíte čerstvé křehké hráškové lusky. Je to delikatesa. Anebo si troufněte vypěstovat vlastní, jde to i na balkóně : )
Ingredience
500 g čerstvých hráškových plochých lusků1/2 lžíce sezamového oleje, je tmavě hnědý a příjemně aromatický
1 lžíce sezamových semínek
šťáva z 1/2 limetky
sůl a pepř
Příprava
V hnci přiveďtě k varu 1 litr vody. Hrášek ve vroucí vodě na 3 minuty spařte, ale pozor, aby zůstal zelený, vyndejte ho a krátce prolijte studenou vodou, nechte okapat. Na pánvi si na sucho orestujte sezamová semínka.V servírovací misce si smíchejte hrášek, šťávu z limetky, sůl a pepř. Servírujte ještě teplé.
Já k tomu mám ráda pečené kuřecí paličky, když hubnu, tak sundavám kůži, a před dopečením potírám lehce pikantní sladkokyselou čili omáčkou.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.