Lucie Lišková
zdroj nahraný příspěvek
album nové zdravé stravování
uloženo z Zdravě, chutně, štastně!
vloženo 05.11.2014
Pestré paprikové proužky zapečené s nivou na celozrnném chlebu
Další moje oblíbené letní jídlo, které jsme si doma připravili. Je perfektní jako chutná večeře, předkrm nebo třeba i jako jednohubky na nějakou oslavu.
Ingredience
barevné papriky – červená a žlutá,čerstvá bazalka
niva
celozrnný chléb
kapary
miniaturní lžička cukru (to je volitelné : )
olivový olej
sůl a čerstvě namletý pepř
Příprava
Papriky si nakrájejte na tenké proužky. Na pánvi si rozpalte pár kapek olivového oleje. Vsypte na ní papriky a restujte cca 15 minut. Posypte troškou cukru, můžete použít přírodní cukr, promíchejte a nechte na paprikách zkaramelizovat, restujte další cca 3 minuty.Potom osolte, opepřete a přimíchejte kapari, které s paprikovými nudličkami nádherně kontrastují. Ještě přidejte pokrájenou čerstvou bazalku.
Celozrnný chléb nebo bagetku si nakrájejte na plátky, pokapejte každý nekolika kapkami olivového oleje a dejte na pečícím papíru opéct do trouby, na 160 °C cca 7 minut. Některé pečivo při pečení ze spodu vlhne, pokud budete chtít, krajíčky si otočte a chvilku opečte i z druhé strany, aby vše bylo pěkně křupavé : )
Vyndejte z trouby, na krajíčky naaranžujte papriky a na vrch dejte nivu. A šup s tím do trouby na další 2 minuty, aby se niva příjemně roztekla.
Tak snad si pochutnáte jako my : )
Dobrou chuť Markéta
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.