Lenka Rychlovská
zdroj nahraný příspěvek
album Nehříšné dezerty
uloženo z Nehříšné dezerty
vloženo 11.01.2016
Recept na domácí musli tyčinku
Zdravé, dobré, trvanlivé a jednoduché. Noste tyčinky s sebou v kabelce, když vás někde na cestě přepadne hlad.
Ingredience
13 ks kvalitních datlí, vypeckovat2 hrnky čerstvých ostružin
¼ hrnku lněných semínek
¾ hrnku dýňových semínek
½ sezamových semínek
⅛ hrnku chia semínek
mořská sůl, volitelné
Příprava
Vložte datle a ostružiny do mixéru a rozmichujte je do konzistence s malými kousíčky, nepotřebujeme vyloženě pyré. Směs vlijte do mísy a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Můžete lehce osolit.Směs rozetřete na pečící papír a suště v sučičce na ovoce nebo v troubě. Teplota by měla být cca 45 °C. Sušte 12-18 hodin dokud povrch nepřestane lepit, potom placku otočte a sušte další cca 4 hodiny, aby i otočená spodní strana přestala lepit.
Směs potom nakrájejte pomocí kolečka na pizzu na libovolnoé velikosti. Můžete skladovat v uzavřené nádobě i 6 měsíců. Ale to sníte dřív, nebojte se : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.