Lenka Berková
zdroj www.bbcgoodfood.com
album HLAVNÍ JÍDLA
uloženo z Asijské recepty
vloženo 02.02.2016
Kuřecí prsíčka Katsu – nesmažená
Co je to Katsu? Je to japonská metoda obalovaného masa. Tato verze je připravena s kari omáčkou.
Ingredience
4 kuřecí prsa1 velké vajíčko, rozšlehané
8 lžic kukuřičných lupínků, rozmačkaných na drobečky
2 stroužky česneku, prolisované
1–2 lžíce hotové Korma pasty, jedná se o méně pálivé kari, vynikající směs koření s kokosovou příměsí (lze koupit přes internet)
1 lžíce sojové omáčky
4 lžíce kvalitního kečupu
2 lžíce medu
2 lžíce kukuřičného škrobu
Příprava
Předehřejte si troubu na 200 °C. Kuřecí prsíčko namočte v rozšlehaném vajíčku a v kukuřičných lupíncích. Pečte potom v nepřilnavém pekáčku 15–20 minut, dokud se maso nepropeče.Všechny ostatní ingredience smíchejte v pánvi, přidejte 0,5 l vody a vše přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a vařte dalších 5 minut.
Naaranžujte na talíř omáčku, kuřecí prsa nakrájená na plátky.
Servírujte s rýží a sojovými boby (dají se koupit mražené, nebo si je uvařte) a čili.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.