Vynikající jáhly s čočkou, cuketou a pestem
Jak jsem už psala, objevuji pro sebe různé alternativy od pohanky po jáhly. Sbírám recepty, aby to i mě, mlsounovi, chutnalo. Zkuste si i vy doma uvařit tento recept.
Ingredience
1 hrnek jáhel, nevařených1 hrnek čočky, nevařené
2 středně velké cukety, nakrájené na kolečka
3 hrsti špenátových lístků
Na pesto:
1/2 velkého avokáda
2 stroužky česneku
3 lžíce panenského oleje
1/4 hrnku vody
sůl
2 lžíce čerstvé citrónové šťávy
1 hrnek čerstvé bazalky
Příprava
Propláchněte si čočku a přiveďte k varu s trojnásobným množstvím vody. Stáhněte plamen a vařte pozvolna cca 25 minut do změknutí čočky. Slijte případnou přebytečnou vodu.Stejně postupujte při vaření jáhel, stačí dvojnásobné množství vody. Po uvaření jáhly načechrejte vidličkou.
Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte si do lehce zlatova cuketu, osolte, opepřete. Na závěr přidejte špenát a nechte zavadnout.
Všechny ingredience na pesto si rozmixujte do hladka v mixéru. Já mám ráda doplnit ještě pár oříšků, můžou být vlašské, nebo pokud máte piniové, kdo má rád parmazán, ať přidá ještě trošku parmazánu.
V míse si promíchejte čočku a jáhly, osolte a opepřete. Já si promíchávám pestovou zálivku rovnou s čočkou, nebo jí můžete dát až navrch. Naaranžujte na talíř, navrstvěte cuketovou směs a podávejte.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.