Příspěvek si uložili
Další příspěvky
33 x uložení
1 x komentář
Cuketové chipsy
cuketa olivový olej sůl
Musím se přiznat, že se mi první várku povedlo spálit, proto doporučuji péct při nižší teplotě a radši sedět u trouby a kontrolovat.
Nemusíte používat jen sůl, fantazií se meze nekladou. Já jako premiéru nechtěla zkoušet žádné experimenty, proto sem sáhla po klasice. Určitě se hodí provensálské bylinky, uzená paprika, tymián, rozmarýn atd. Ale pozor, pokud nehodláte várku chipsů hned jíst, nesolte. Chipsy by zvlhly a nebyly by křupavé.
Stejně tak se nemusíte omezovat jen na cuketu. Bezvadná musí být řepa, mrkev, batáty nebo obyčejné brambory nebo třeba nasladko jablka se skořicí...
Miluška Zahradníková
Míšo, já doma suším na co přijdu. Nemám moc ráda příliš měkká jablíčka, tak je nakrájím a v troubě z nich při 70 °C udělám křížaly. Zkoušela jsem sušit i lehce unavenou zeleninu - celer a mrkev a dopadlo to dobře. Dělám si to do zásoby, když mám na "něco" chuť, tak si dám sušené domácí ovoce nebo zeleninu.
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.