Dietní večeře - grilované masíčko s křehkým salátem z mladého zelí
K tomu ani nemusí být brambory, tím ušetříte spoustu kalorií. Prozradím vám tajemství dobrého zelného salátku.
Masíčko si udělejte venku na grilu.
Zelí si kupujte mladé, čím menší tím mladší a křehčí. Odkrojte tvrdý košťál a zelí si nakrájejte na drobné nudličky. Aby salát byl šťavnatý a křupavý, zelí ručně pomačkejte a promněte, uvolní tak šťávy a příjemnou svěží vůni. K zelnému salátku jsem si ještě přidala pokrájenou bazalku a pokrájenou červenou kápii. Lehce osolte a opepřete, pokapajte citrónem a olivovým olejem, můžete dochutit lžičkou dobré majonézy, ale jestli potřebujete hubnout, tak přiměřeně, přiměřeně : )
S čerstvým zelím se hubne velmi dobře, zasytí a 500 g má jen cca 100 kalorií.
Dobrou chuť.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.