Lenka Zlochova
zdroj nahraný příspěvek
uloženo z Jídlo za které se můžu pochválit
vloženo 04.05.2014
Fazolová pomazánka
Sytá a zdravá pomazánka. A ještě k tomu dobrá : ) Mrkněte na jednoduchý recept.
Ingredience
fazole, jakékoliv jaké máte rádičerné olivy - 1 plechovka
1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce citrónové nebo limetkové šťávy
2 lžíce olivového oleje
sůl
Příprava
Měla jsem doma takové béžové, lehce žíhané fazole. Namočila jsem je přes noc a druhý den uvařila, vařím je bez soli. Nemusíte úzkostlivě řešit dobu vaření, protože když je trošku rozvaříte, je to dobrá zpráva : ) Můžete si samozřejmě zjednodušit život a koupit si už uvařené v plechovce. Ale podle mě neodpovídá cena – výkon, takže já máčím a vařím : )Uvařené vychladlé fazole si vysypte do větší mísy, přysypte olivy, pokrájenou cibuli, česnek, olivový olej a citrónovou šťávu. Vše rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je směs příliš tuhá, přilijte trošku vody.
Na závěr osolte, případně přidejte česnek, podle chuti. No a šup s tím na dobrý chléb. Posypte jarní cibulkou, nebo ozdobte rajčátky.
Dá se to šikovně natírat i na rozpůlené papriky. Kdyby jste se někdo chtěl dobře najíst a zároveň u toho hubnout : )
Zkuste to, je to dobré, syté a zdravé : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.