Recept na cheesecake - můj oblíbený citrónový s borůvkami
Zkuste si doma upéct jemný lahodný tvarohový dortík s borůvkami
Ingredience
korpus
grahamové (zdravější s ménším množstvím cukru) nebo Bebe sušenky
1 lžíce cukru
4 lžíce másla
špetka skořice
tvarohová směs
4 balení 125 g cream cheese Philadelphia
2 vajička
2 bio citrony, nastrouhat kůru a vymačkat šťávu
3 lžíce cukru, nebo podle chuti
Příprava
Troubu si předehřejte na 180 °C. Sušenky si rozmixujte spolu s cukrem, povoleným máslem a skořicí. Rozmixovanou směs, která vypadá jako mokrý písek, rozprostřete na dno kulaté dortové formy a pečte cca 12 minut. Potom vyndejte z trouby.
Všechny ingredience na tvarohovou směs rozmixujte v mixéru do hladka. Potom opatrně nalijte na vychladlé sušenky. Nakonec na povrch nasypejte borůvky.
Pečte pozvolna na 150 °C 35-40 minut.
Dort nechte vychladnout a a ješte ho dejte před podáváním do ledničky.
Pokud si chcete udělat klasický cheesecake je creamcheese je Philadelphia nejlepší.
Čím nahradit pravý creamcheese?
Nahradit lze, ale vždy je to trošku něco jiného. Můžete nahrazovat tučným baleným tvarohem, žervé nebo lučinou, dá se použít i mascarpone nebo ricota. Doporučuji nejdříve zkusit originál s creamcheese a potom experimentovat ať máte s čím srovnávat. Creamcheese se dá bez problémů koupit v Tescu.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.