Steak na cibulce, pečené brambory s mrkví a zelný salát
To byla naše včerejší večeře : )
Brambory pokrájejte na osminky a dejte, osolené, opepřené a okořeněné petrželkou spolu s pokrájenou mrkví a několika stroužky česneku a kapkou olivového oleje, péct do trouby na 180 °C na cca 40 minut. Pečte do zlatova.
Kvalitní steak, osolený a opepřený, si opečte, na kapce olivového oleje, z prudka na pánvi. Z každé strany cca 2–3 minuty. Steak vyndejte a v pánvi orestujte na drobno pokrájenou cibuli. Orestujte si jí do zlatova, vraťte do pánve steak a dejte pánev prohřát do trouby k bramborám na cca 10 minut. Potom pánev vyndejte přikryjte pokličkou nebo alobalem a nechte odpočívat cca 10 minut.
Pokrájete si malé křehké zelí na drobné kousky, přidejte čerstvé pokrájené lístky rozmarýnu, zalijte šťávou z citrónu a osolte a vše ručně promačkejte, aby zelí uvolnilo své aroma a skřehlo. Nakonec přidejte hrst uvařené cizrny, ještě dokořeňte listovou petrželkou. Vše naservírujte na talíře a popřejte si:
dobrou chuť
Markéta
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.