Miroslava Redková
zdroj nahraný příspěvek
album jíme zdravě
uloženo z Vegetariánská inspirace
vloženo 13.02.2016
Zdravý salát se spoustou kapusty, řapíkatého celeru, oranžové papriky, červené cibulky spolu s lahodnou zálivkou
Kapusta, nebo i mangold je zelenina, která je odborníky stále více doporučovaná jako ideální pro redukční dietu. Zkuste různé druhy kapusty, baby kapustu, kadeřavou nebo fialovou kapustu.
Ingredience
listová kapustařapíkatý celer
oranžová paprika
červená cibule
čínské zelí, nebo římský salát na prolehčení salátu
dresing
olivový olej, dijonská hořčice, citron, vinný ocet, sůl, pepř - já jsem použila ještě hotové pesto z mrazáku - bazalka, česnek, lžička piniových oříšků (můžete je lehce na sucho orestovat, jsou potom voňavější)
Příprava
Listy kapusty zbavte tužších stonků, nakrájejte je na tenké proužky a promačkejte, promasírujte ať uvolní vůni. Potom přidejte ostatní zeleninu pokrájenou na drobné kousky.Dresink si rozmixujte tyčovým mixérem, stojí to za to, má potom krásnou krémovou konzistenci a na lístcích salátu lépe ulpívá.
Promíchejte salát s dresinkem a servírujte.
Já jsem už kapustě přišla na chuť. Tak držím palce i vám : )
Markéta
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.