Příspěvek si uložili
Další příspěvky
5 x uložení
1 x komentář
Recept na domácí tvarohový koláč s ovocem
Tento koláč patří k mým oblíbeným, jen se umíchá těsto, dozdobí se sezónním ovocem a šup s tím do trouby. Dietní je v případě, že si dáme vzorně malý kousek : ) Dětem moc chutná.
Ingredience
1 tvaroh (balení v kostce)120 ml slunečnicovéjho oleje
4 vajíčka (oddělit bílky a žloutky)
150 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr nebo lépe semínka s vanilkového lusku
50 g cukru
šťáva z poloviny citrónu
špetka soli
sezónní ovoce na povrch koláče
Na drobenku (může být nemusí)
70 g másla
1 lžíce cukru
1 lžíce mouky
Příprava
Nejprve si z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Sníh se dobře vyšlehá, když jsou bílky vychlazené z lednice a smíchané se špetkou soli. Sníh si dejte na stranu.Nyní si vyšlehejte dohromady tvaroh, žloutky, vanilku, cukr, šťávu z citrónu a olej. Vytvořte šleháním hladkou hmotu. Přes sítko si prosijte mouku pečlivě smíchanou s práškem do pečiva a vše spulu prošlehejte, vznikne tužší těsto, na závěr citlivě vmíchejte bílkový sníh.
Těsto rovnoměrně rozetřete do koláčové formy, posypejte sezónním ovocem. Já jsem použila meruňky, maliny a jostu.
Na vrch jsem ještě dala drobenku, ztuhlé máslo si nastrouhám na hrubém struhadle a promnu s moukou a cukrem.
Dejte péct do trouby na 180 °C a pečte do zlatova cca 30 minut.
Irenka K.
Výborný recept. Těsto zůstává díky tvarohu krásně vláčné, druhý den je koláč ještě lepší.
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.