Nikola Písaříková
zdroj nahraný příspěvek
album Oběd, Večeře
uloženo z Rizotománie
vloženo 09.01.2014
Moje rizoto s krůtím masíčkem
Podívejte se na recept, který ráda a často vařím. Oblíbili jsme si u nás doma pestobarevnou rýži.
Pečení masa: 60 minut
4 porce
Ingredience
2 hrnky syrové rýže, zkuste rýži tří barev, tato rýže obsahuje klasickou rýži, červenou dlouhozrnnou rýži a indiánskou rýži, tato rýže dodá jídlu zajímavou chuť400 g vykoštěného krůtího stehna
5 středních cibulí, 4 nakrájejte na malé kousky
1 mrkev
2 bobkové listy
4 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
Příprava
Troubu si předehřejte na 200 °C. Krůtí stehno zbavte kůže, je přiliš tučná. Maso osolte okmínujte a zabalte do alobalu. Dejte péct na 45 minut. Na posledních 15 minut alobal rozbalte, aby povrch zezlátnul. Maso si potom nakrájejte na malé kousky.Uvařte si rýži podle návodu, já ještě při vaření přidávám bobkový list, cibuli a půlku mrkve. Rýže je potom chutnější a voňavější.
V hrnci si rozehřejte olej a restujte nakrájenou cibuli, když zesklovatí přidejte prolisovaný česnek a nastrouhanou půlku mrkve. Do směsi přidejte na kousky nakrájené krůtí maso a přilijte 1 dcl vody a vše povařte 10 minut.
Na závěr smíchejte masovou směs s uvařenou rýží (vyndejte před tím bobkový list a zeleninu).
Podávejte s kyselou okurkou.
Zkoušela jsem i verzi, kdy se orestuje cibule, rýže a přidá se maso a vše se potom vaří dohromady, ale rizoto potom bylo trošku mdlé. Takže doporučuji u tohoto rizota smíchat maso a rýži až na závěr.
Můžete si upéct krůtí maso do zásoby a zmrazit si ho, aby příští příprava byla rychlejší.
Je to stálice našeho jídelníčku, snad bude chutnat i vám.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.