Zeleninové krekry - RAW cuketa a rukola rozmixovaná s lněnými a sezamovými semínky
Udělejte si domácí zdravé krekry. Je to výborná svačinka, když vás přepadne hlad někde na cestách.
Ingredience
4 lžíce lněných semínek150 ml vody
1 větší cuketa
2 hrsti rukoly
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
4-5 lžic sezamových semínek
sušený tymián
špetka soli
čerstvě mletý pepř
špetka mletého čili
Příprava
Lněná semínka si umelte v mlýnku nebo mixéru, nebo rozdrťte a zalijte vodou. Odložte stranou.Do mixéru si dejte cuketu a rukolu, mixujte cca 1 minutu. Přidejte lněná semínka, olivový olej, česnek, sezamová semínka, tymián a sůl a znovu vše promixujte tak, aby jste docílili hladké textury. Nakonec přidejte pepř a čili a znovu promixujte.
Hmotu vyklopte na pečící papír, rozetřete na tloušťku cca 3 mm, a vložte do sušičky, pokud máte, nebo do trouby a sušte při teplotě do 42 °C. Sušte cca 4 hodiny, potom plát rozkrájejte na trojúhelníky nebo čtverečky a dosušte do požadované křupavé konzistence. Záleží na vaší sušičce. Když jsou krekry suché z obou stran, přendejte si je na mřížku a nechte doschnout při pokojové teplotě. Potom je skladujte v uzavřené nádobě.
Buďte tvořiví, vyrábějte si i ovocné krekry. Nebojte se kombinovat se semínky a oříšky.
Přeji všem příjemné experimentování.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.