Losos a quinoa.
Když potřebuju, aby dcera jedla rybu, losos je sázka na jistotu. Je voňavý a měkký. Jako přílohu jsem udělala quinou s hráškem a cibulkou a na talíř jsem ještě přidala oblanšírovanou brokolici.
Ingredience
Quinoa s hráškem
1 hrnek světlé Quinoy (propláchnout ve vodě)2 hrnky vody
5 zelených cibulek, celé
1 hrnek zmraženého hrášku
čerstvá bazalka
citrón, pár kapek
sůl a pepř
olivový olej
ořechy podle chuťi
Příprava
Vodu osolime a přivedeme k varu, potom přisypeme Quinou, vaříme asi 15-20 minut na středním plameni.Na pánvi na olivovém oleji orestujeme zelenou cibulku, pak přidáme do toho zmražený hrášek, sůl, pepř, vše povařime 5 minut. Na konec přisypeme čerstvou bazalku a ořechy a pár kapek šťávy z citrónu. Potom vše smícháme s uvařenou quinoou.
Losos
Lososa si okořeňte nějakým dobrým kořením na ryby (já mám ráda když obsahuje trošku kopru) a dejte péct kůží dolů do trouby rozpálené na 200°C. Pečte do zlatova cca 15 minut, aby se losos propekl.Brokolicové růžičky
Brokolici si opláchněte a hoďte do osolené vroucí vody. Vařte zprudka cca 1-2 minuty. Vyndejte a propláchněte studenou vodou, aby nám zůstala pěkně zelená.Dobrou chuť Vám i Vašim dětem : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.