Proč jíst celozrnné pečivo?
Ty vajíčka s celozrnným toustem, zapečeným se sýrem a šunkou, to byla snídaně pro mého muže. A ta opečená celozrnná bagetka s rajčátky a bazalkou, pokapaná olivovým olejem, osolená a opepřená, zase moje večeře. Proč jíst celozrnné pečivo?
Naučili jsme se s mým mužem jíst celozrnné pečivo. Chce si to najít druhy, které vám budou chutnat. Celozrnné pečivo je upečeno z celozrnné mouky z celých zrníček obilnin. Takovéto pečivo má pro naše tělo větší nutriční hodnotu než pečivo z bílé mouky, rozemleté ze zrníček "svlečených" ze slupek.
Pro ty co se snaží hubnout, je celozrnné pečivo velkým pomocníkem, jsme po něm déle sytí, má nižší glykemický index, je to tím, že obsahuje větší množství vlákniny, bílkovin, minerálních látek a vitamínů než bílé pečivo.
Na co si dát při nákupu celozrnného pečiva pozor?
V obchodech můžete bohužel najít i pečivo, které sice vypadá jako celozrnné, ale ve skutečnosti je z bílé mouky, pouze obarvené na tmavo. Čtěte proto etikety se složením pečiva, mělo by obsahovat celozrnnou mouku, případně i celá zrníčka.
Tak vám přeju ať najdete pečivo, na kterém si pochutnáte : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.