Bio kuřecí řízek se zelným salátem a bramborami
Toto není moc dietní. Jedničku bych dostala jen za zdravou ingredienci – čerstvé zelí : ) Ale řízek je prostě česká klasika, kterou jednou za čas potřebuju.
Příprava
Nakrouhejte si červené zelí na drobno (kupujte malou hlávku, je křehčí). Zelí si pokapejte olivovým olejem a bílým balzamicem nebo citrónem. Přidejte nasekané listy libečku. Osolte a opepřete. Na 1 porci přidejte malou lžičku majonézy. Vše promíchejte a nechte v lednici odpočinout.Do rozpálené trouby na 200 °C vložte nakrojené posolené a opepřené brambory s troškou olivového oleje a pečte 40 minut. Potom posypte zelenou cibulkou.
Řízky si obalte klasicky v trojobalu v domácí strouhance. A smažte.
Řízky servírujte na talíři se zelným salátem a bramborami se lžící zakysané smetany.
Toto jídlo miluju. Ale není na hubnutí. Já vím. To je za odměnu za nějaké výživné cvičení : )
Markéta B
Bramburky jsou nakrajené na polovinu nožem a pečené v troubě s olivový olejem a trochu máslem (ochutit) a na to pak zelenou cibulku a o třeba zakysanou smetanou a nebo tvaroch:)
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.