Příspěvek si uložili
Další příspěvky
4 x uložení
1 x komentář
Recept na smaženici, jemnou a velmi chutnou
Češi jsou vášniví houbaři. Nejlepší způsob jak zpracovat čerstvé houby je připravit si dobrou smaženici. Podívejte se jak na to, aby smaženice byla opravdu vynikající : ) Navíc jsou houby nízkokalorické, 600 g hub má jen 130 kalorií.
Ingredience
houby z lesa, cca 600 g2 větší cibule
lžička másla
5 vajíček
kmín a sůl
Příprava
Na smaženici používejte pěkné hřibovité houby, hodí se i babky. Pokud je houbovitá část pod kloboučkem příliš nasáklá vodou, raději jí odkrojte. Houby si najrájejte na meší kousky, akorát do pusy, zároveň tím houby skontrolujte a vyřadíte kousky, které by mohly být červivé.Použijte hlubší pánev, orestujte si na ní na kousku másla na drobno nakrájenou cibuli. Nechte jí zezlátnout. Cibule se nebojte použít klidně třetinové množství oproti množství hub. Cibule smaženici krásně zjemní.
K zlatavé cibuli přisypte pokrájené houby, osolte je a okmínujte. Houby občas promíchejte dokud nepustí vodu. Potom je přiklopte pokličkou, stáhněte plamen a duste za občasného promíchání je 15 minut. Potom odklopte pokličku a nechte vodu odpařit. Občas promíchejte.
Připravte si vajíčka a přilijte je k houbám. Celou směs promíchejte, aby vajíčka ztuhla a servírujte ještě teplé nejlépe s chlebem.
Eva Nováková
Také už jsem letos párkrát smaženici dělala, chybí mi ale trpělivost čekat na odpaření vody z hub, tak přebytečnou vodu slévám. Zkusím být příště trpělivější : )
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.