Michaela Sukupová
zdroj www.taste.com.au
album Večeře
uloženo z Nápady na zajímavé saláty
vloženo 30.01.2014
Recept na salát Tabbouleh
Vynikající salát pocházející z oblastni středního východu, je pro nás evropany lehce exotický, ale velmi chutný.
Ingredience
1/3 hrnku bulguru15 cherry rajčátek, mám je radši než velká račata, jsou sladší a kořeněnější
1/4 hrnku citrónové šťávy
4 hrnky na jemno nakrájené listové petrželky (nepoužívejte kadeřavou petrželku)
1 hrnek na jemno nakrájené máty
4 zelené jarní cibulky, nakrájené na velmi jemno
1/4 hrnku olivového oleje
Příprava
V misce smíchejte uvařený vychladlý bulgur (připravený podle návodu na sáčku), rajčata a citrónovou šťávu. Nechte odpočívat 30 minut.Do misky přidejte petrželku, mátu, cibulku a olej. Zamíchejte a podávejte.
Jak připravit bulgur, aby byl sypký
Já si bulgur připravuji tak, že si v pánvi s pokličkou na trošce olivového oleje orestuji zrníčka bulguru, potom postupuji podle návodu. Bulgur je díky této přípravě pěkně sypký.Kdo potřebuje, může si salát ještě osolit a pepřit čestvě namletým pepřem, ale není to nutné, salát skuste nejdříve ochutnat bez koření.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.