Příspěvek si uložili
Další příspěvky
Recept na jablečné křížaly
Dostali jsme od babičky spoustu jablíček, tak jsem z části udělala domácí křížaly. Podívejte se na pěkný fotonávod, který jsem našla.
Já jsem si je opláchla, osušila a nakrájela na plátky silné cca 2–3 mm. Před tím jsem je ještě "odbubákovala" trubkovým vykrajovačem. Ty středy jablíček jsou pro naše děti moc tuhé, tak to dělám. Rozprostřete si ja na pečící papír a dejte sušit do trouby na cca 45 °C. Záleží na druhu jablíček, některá mají v sobě více vody. Já jsem je v troubě sušila cca 4 hodiny.
Některé trouby samy vyfukují teplý vzduch, pokud to ta vaše nedělá, nechte malinko pootevřená dvířka, strčte do nich vařečku, aby vlhkost z jablíček měla kudy odcházet. Já jsem je dělala v troubě na několika plechách i na mřížce, abych využila celý prostor trouby.
Sušte v troubě do polusucha, jak jsem psala cca 4 hodiny, potom sesypané křížaly dávám dýchat na jeden plech nahoru nad kuchyňskou linku, je tam, když se topí, větší horko. Část sníme hned a část když křížaly úplně proschnou dávám do dózy s víčkem.
Jablíčka neslaďte, je to škoda, budete do sebe dostávat zbytečné kalorie navíc. Slaďte jen kdyby jablka byla nesnesytelně kyselá : )
Je to moje oblíbená mlska k pěknému filmu.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.