Rýžovo zeleninový salát se zálivkou z dijonské hořčice
Rychlý salát. Lehký a sytý zároveň.
Ingredience
200 g rýže
100 g zmrazeného nebo čersvého hrášku
10 ředkviček, nakrájených na tenoučká kolečka
1 pórek, vybírejte spíše menší, mladý pórek
3 lžíce olivového oleje
1 1/2 bílého balsamic octa
1 lžíce dijonské hořčice
čerstvé lístky majoránky, nebo jiného čersvého koření
sůl
Příprava
Uvařte rýži podle návodu. Rýži potom několikrát propláchněte čistou vodou a nechte okapat. V míse si smíchejte rýži, rozmražený hrášek, ředkvičky, pórek nakrájený na kolečka a majoránku.
V malé misce si smíchejte ingredience na zálivku: olej, ocet, dijonskou hořčici a špetku soli
Vše promíchejte, dozdobte lístky majoránky.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.