Panna cotta z kokosového mléka
Dezertů které si občas můžeme dát i při dietě není moc. Ale život je prostě potřeba si občas osladit : )
Ingredience
1 plechovka kokosového mléka1 1/2 lžíce agar vloček (nebo bio želetiny z DM)
4 lžíce medu
3/4 hrnku nízkotučného jogurtu (v originálu receptu je jogurt z kokosového mléka, ale ten jsem na našem českém trhu nevypátrala)
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1/4 lžičky zázvoru
1/4 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oríšku
1/4 lžičky mořské soli
Příprava
Ve středně velké míse si namočte agar (což je přírodní želatina) v kokosovém mléce alespoň na 15 minut.Když jsem si dezert dělala, neměla jsem žádnou zkušenost s kokosovým mlékem, byla jsem překvapená, když jsem plechovku otevřela, co je to tam za "chuchvalec". Došlo mi, že je to přírodní kokosový olej, který je za pokojové teploty v tuhé konzistenci. Takže není se čeho bát : ) A navíc mě vždy potěší, že když si koupím kokosové mléko, najdu v ingrediencích skutečně jen kokosové mléko a ne dalších milion ingrediencí.
Takže zpět k receptu, namočenou směs si přendejte do hrnce s tlustším dnem, zahřejte, aby jste rozpustili kokosový olej obsažený v kokosovém mléce a vmíchejte všechny ostatní ingredience. Pomalu za stálého míchání přiveďte k varu a vařte cca 5 minut. Směs by měla zhoustnout a agarové vločky by se měly zcela rozpustit.
Rozdělte směs do mističek a nechte při pokojové teplotě vychladnout. Potom dejte do lednice a nechte vychladit na 4 hodiny, ideálně přes noc. Ozdobte podle chuti, třeba mandarinkami.
Já jsem tedy ty 4 hodiny nevydržela a referuji, že po 2 hodinách v lednici byl dezert také vynikající, příště se pokusím nechat ho chladit až do rána, ale stoprocentně za sebe neručím : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.