Velikonoční zajíčci
Podívejte se jak jednoduše vytvoříte z obyčejných kynutých bochánků velikonoční zajíčky.
Použijte klasické kynuté těsto.
Ingredience:
400 g polohrubá mouky
200 ml polotučného mléka
20 g cukru
80 g másla
špetka soli
20 g droždí
1 žloutek do těsta + žloutek na pomašlování bulek
Příprava
Do misky si dejte teplé mléko, sroždí a cukr a nechte vzejít kvásek. Potom všechny ingredience spojte a vypracujte hladké těsto a dejte kynout na teplé místo.
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme 12 bulek, naskládáme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Vytvořte nůžkami uši a špejlí očíčka. Pak pomašlujeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 225°C 15 minut. Hotové houstičky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.