Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Adéla Hrochová

Jana Chuchvalcová

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 25.10.2014

Velikonoční zajíčci

Podívejte se jak jednoduše vytvoříte z obyčejných kynutých bochánků velikonoční zajíčky.

Použijte klasické kynuté těsto.

Ingredience:

400 g polohrubá mouky
200 ml polotučného mléka
20 g cukru
80 g másla
špetka soli
20 g droždí
1 žloutek do těsta + žloutek na pomašlování bulek

Příprava

Do misky si dejte teplé mléko, sroždí a cukr a nechte vzejít kvásek. Potom všechny ingredience spojte a vypracujte hladké těsto a dejte kynout na teplé místo.
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme 12 bulek, naskládáme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Vytvořte nůžkami uši a špejlí očíčka. Pak pomašlujeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 225°C 15 minut. Hotové houstičky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat