1 x uložení
1 x komentář
Jedlé květy do salátu
Na obrázku můžete vidět jedlé květy dýně, tymiánu, levandule, denivky jedlé, macešky, kopru, pažitky nebo bazalky.
Zkoušela jsem do salátu i květy sedmikrásek. Přidala jsem si je k mladým lístkům špenátu, nakrájeným šery rajčátkům se šalotkou a čerstvému kozímu sýru. Zálivku jsem si udělala z olivového oleje, tmavého balzamika, soli a javorového sirupu.
Tak zkuste experimentovat i vy, budete mile překvapeni : )
Irenka K.
Já jsem doma zkoušela květy cukety v těstíčku. Byly smažené, ano, přiznávám se, ale moc dobré. Těsto bylo ze 2 žloutků, 100 g hladké mouky, 1/4 kostky droždí a cca 150 ml vody, ještě špetka soli a pepře. Před máčením do těstíčka, ze středu květu odstraňte bliznu. No a smažte a rychle slupněte : ) Je to určitě méně kalorické než řízek.
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.