 
                                                       
                                        Cuketa s restovanou cibulkou a vajíčkem
Vynikající vegetariánské jídlo. Zasytí a přitom je velmi nízkokalorické. Kalorická hodnota: pouze 160 kalorií. Pokud uvažujete o dietě, rozhodně restovanou cuketu zařaďte do svého jídelníčku.
1 proce: 160 kalorií
rozpis na 2 porce:
Ingredience
2 cukety (500 g)2 cibule (80 g)
2 vajíčka
1/2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř a kmín
Příprava
Ve větší pánvi si rozpalte olivový olej a orestujte si na něm do zlatova na drobno nakrájenou cibuli. Cukety si opláchněte a nastrouhejte si je i se slupkou na hrubo. Přidejte je k cibulce, osolte je, opepřete a okmínujte. Začněte restovat. Když je cuketa orestovaná, slijte přebytečnou vodu, kterou cuketa pustila. Potom na směs rozklepněte 2 vajíčka a promíchejte. Pokud chcete vidět kousky vajíčka, nechte ho před mícháním lehce ztuhnout.Servírujte na 2 talíře.
Přejeme Vám dobré chutnání.

 
 
 
 
 
 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                        ![=== Ingredience ===
2 měkké, zralé banány
1 hrnek ovesných vloček
jinak fantazii se meze nekladou
přidejte čokoládu - kupte si nějakou kvalitní třeba ve formě "pecek", inspirace  [http://www.monacoint.com/eshop/catalog/800?page=2&tipo=prezzo&produttore=all&ordine_x=10&ordine_y=12&ordine=asc zde]
můžete přidat i trošku mleté skořice, sušenky budou voňavější
=== Příprava ===
Troubu si předehřejte na 180 °C.
Banány si nakrájejte na menší kolečka, přidejte ovesné vločky. Pomocí vidličky banán rozmačkejte  a spojte s vločkami tak, aby se vytvořila kompaktní hmota.
Kdo tvoří - přidá navíc čokoládové pecky a skořici, případně hrozinky, brusinky...
Pomocí lžíce vytvořte na pečícím papíru sušenky, velikost je zcela na vás, tloušťka sušenky cca 5 mm.
Dejte do trouby a pečte cca 15 minut do zlatova.
Důležitý krok, který nevynechejte. Sušenky po upečení nechte vychladnout na mřížce, jinak vám zvlhnou. Mě víc chutnají křehké a křupavé : )](/photos/petr.najma-seznam.cz/small/b51e51083eb0ab6eb0e9e7da1cc54f87.jpg) 
                                                         
                                                        
 
                                                         
                                                        
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.