Kalkula�ka hubnut�

mm vv

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 03.02.2014

2 x uložení

Jedlé květy do salátu

Na obrázku můžete vidět jedlé květy dýně, tymiánu, levandule, denivky jedlé, macešky, kopru, pažitky nebo bazalky.

Používání jedlých květin v salátech se nemusíte bát. Není to žádná novinka, používali je ve své kuchyni už římané. Své místo mají jedlé květy i v čínské nebo indické kuchyni.

Zkoušela jsem do salátu i květy sedmikrásek. Přidala jsem si je k mladým lístkům špenátu, nakrájeným šery rajčátkům se šalotkou a čerstvému kozímu sýru. Zálivku jsem si udělala z olivového oleje, tmavého balzamika, soli a javorového sirupu.

Tak zkuste experimentovat i vy, budete mile překvapeni : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat