Kateřina Vorbová
zdroj eatfoodlovelive.wordpress.com
						
album obědy/večeře
uloženo z Indická inspirace
			                                                vloženo 09.01.2014
			                                        
Cottage sýr s vůní Indie
Já mám také moc ráda cottage sýr, v Indii se mu říká paneer. Podívejte se na recept na pikantní úpravu cottage pomazánky, kterou mám moc ráda.
Ingredience
500 g sýru cottage1 středně velká červená cibule, nakrájená na drobno
3 středně velké rajčata, nakrájená na drobno, můžete oloupat slupku
hrst na drobno nasekaných lístků čerstvého koriandru
4 zelené čili papričky, vyndat semínka, nakrájené na drobno (nepoužívejte pokud chcete pomazánku i pro děti)
1/2 lžičky červeného čili prášku
1/2 lžičky kukrkumy
2 lžíce másla
sůl
Příprava
Na pánvi si rozehřejte máslo, přidejte cibuli a pomalu restujte 4–5 minut. Přidejte červený čili prášek a kurkumu, promíchejte, potom přidejte zelené čili papričky a lístky koriandru, pár minut restujte. Přidejte rajčata a vše osolte. Na mírném ohni vařte cca 10 minutDo směsi přidejte cottage a vše důkladně promíchejte. Na závěr můžete lehce posypat jarní cibulkou.
Servírujte s celozrnným chlebem, nebo si udělejte placku paratha (recept najdete v mém fotoalbu Indická inspirace).
Nebojte se těch čili papriček. Podporují trávení a jsou velmi doporučované při hubnutí.
 
 
 
![=== Ingredience ===
500 g sýru cottage
1 středně velká červená cibule, nakrájená na drobno
3 středně velké rajčata, nakrájená na drobno, můžete oloupat slupku
hrst na drobno nasekaných lístků čerstvého koriandru
4 zelené čili papričky, vyndat semínka, nakrájené na drobno (nepoužívejte pokud chcete pomazánku i pro děti)
1/2 lžičky červeného čili prášku
1/2 lžičky kukrkumy
2 lžíce másla
sůl
=== Příprava ===
Na pánvi si rozehřejte máslo, přidejte cibuli a pomalu restujte 4–5 minut. Přidejte červený čili prášek a kurkumu, promíchejte, potom přidejte zelené čili papričky a lístky koriandru, pár minut restujte. Přidejte rajčata a vše osolte. Na mírném ohni vařte cca 10 minut
Do směsi přidejte cottage a vše důkladně promíchejte. Na závěr můžete lehce posypat jarní cibulkou.
Servírujte s celozrnným chlebem, nebo si udělejte placku paratha recept najdete  [http://dieta.cz/pin/d8c5e4bdfbab032ff153f5a31e23ba3f/ zde]
Nebojte se těch čili papriček. Podporují trávení a jsou velmi doporučované při hubnutí.](/photos/tara.haryana-seznam.cz/small/120e50eef9b58b776c80ae78457aafd2.jpg) 
 
 
 

 
 
 
                                                        ![Recept na špenátové těstoviny najdete [http://www.dieta.cz/pin/91168c6621bdf832618d0201bdeecbb6/ zde] 
Jinak si naložte kuřecí prsíčko nakrájené na menší kousky do olivového oleje a worchesteru. Nechte alespoň 30 minut  uležet. Potom orestujte na pánvi. Přidejte čerstvě pokrájenou bazalku a čerstvá šery rajčátka.
Dobrou chuť Markéta.](/photos/marky1designs-gmail.com/small/14f1acfe15d4c8853b43fdf7a494e471.jpg) 
                                                         
                                                        ![Toto jídlo jsem si zkusila doma udělat, je moc dobré, rychlé, žádné speciální ingredience a hlavně je nízkokalorické. Sympatické na něm je i to, že je velmi rychle hotové.
Takže nechci slyšet, že na vaření nemáte čas : )
=== Ingredience ===
množství na 4 porce
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce balzamika
2 lžíce dijonské hořčice
1 velký stroužek česneku, prolisovaný
500 g kuřecích prsíček bez kůže (4 prsíčka)
2 hrnky hub (můžete použít nějaké hříbky, nebo mimo sezonu žampiony)
1 dcl kuřecího vývaru (může být i z bio kostky, mají v DM)
1/4 lžíce sušeného nebo čerstvého tymiánu
sůl a pepř
=== Příprava ===
Rozehřejte si 1 lžíci oleje na nepřilnavé pánvi.
V misce si smíchejte ocet, hořčici, česnek, sůl a pepř. Přidejte kuřecí prsíčka, namočte je ve směsi pěkně ze všech stran. Přesuňte prsíčka i s marinádou na pánev a restujte z každé strany cca 3 minuty, aby se prsíčka stihla propéct. Prsíčka vyndejte s pánve a dejte si je do mísy a přiklopte, aby zůstala teplá.
Na pánev si nyní dejte druhou lžíci olivového oleje a orestujte houby cca 1 minutu. Přidejte kuřecí vývar, tymián a zbývající lžíci balzamika. Za občasného míchání vařte cca 10 minut.
Kuřecí prsíčka přelijte houbovou omáčkou a servírujte třeba s květákovou kaší, recept najdete  [http://www.dieta.cz/pin/5b4b5fd2a93ea021d5d32ccd8d53b44e/ zde]](/photos/adelahrochova-seznam.cz/small/12f8aa430a4189061691c98b720a1373.jpg) 
                                                         
                                                         
                                                        
 
                                                        
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.