Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Klára Rychterová

k k

zdroj www.taste.com.au

album RECEPTY
vloženo 23.02.2016

Recept na salát Tabbouleh

Vynikající salát pocházející z oblastni středního východu, je pro nás evropany lehce exotický, ale velmi chutný.

8 porcí

Ingredience

1/3 hrnku bulguru
15 cherry rajčátek, mám je radši než velká račata, jsou sladší a kořeněnější
1/4 hrnku citrónové šťávy
4 hrnky na jemno nakrájené listové petrželky (nepoužívejte kadeřavou petrželku)
1 hrnek na jemno nakrájené máty
4 zelené jarní cibulky, nakrájené na velmi jemno
1/4 hrnku olivového oleje

Příprava

V misce smíchejte uvařený vychladlý bulgur (připravený podle návodu na sáčku), rajčata a citrónovou šťávu. Nechte odpočívat 30 minut.

Do misky přidejte petrželku, mátu, cibulku a olej. Zamíchejte a podávejte.

Jak připravit bulgur, aby byl sypký

Já si bulgur připravuji tak, že si v pánvi s pokličkou na trošce olivového oleje orestuji zrníčka bulguru, potom postupuji podle návodu. Bulgur je díky této přípravě pěkně sypký.

Kdo potřebuje, může si salát ještě osolit a pepřit čestvě namletým pepřem, ale není to nutné, salát skuste nejdříve ochutnat bez koření.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat