Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Původní příspěvek

Helena Svobodová

Karin Tolgyesiová

zdroj www.rosemaryconley.com

album Jídlo
vloženo 03.03.2014

1 x uložení

Jemné losové karbanátky pečené na pánvi bez tuku

Podle diety Rosemary Conley. Mám je vyzkoušené. Jsou vinikající s listovým salátem.

4 porce
310 Kcal na porci

Ingredience

450 g oloupaných brambor
400 g čerstvého losos filetu
1 citrón, nakrájený na měsíčky
1 pórek, pokrájený na kolečka
1 lžíce na drobno pokrájené bazalky
1 lžíce na drobno pokrájené pažitky
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce čili pasty sambal oelek (používám pastu raději než čerstvé čili papričky, protože mám lepší odhad jak ingredience bude pálivá)
50 g strouhanky z čerstvějších rohlíků
sůl a pepř

Příprava

V osolené vodě si uvařte brambory do měka, slijte je a rozmačkejte. Mezi tím si dejte do hrnce losos filet spolu s pokrájeným citrónem a zalijte vařící vodou, velmi pozvolna povařte 10 minut. Potom rybu vyndejte a osušte.

V nepřilnavé pánvi na sucho orestujte pórek 3–4 minuty. Přidejte do rozmačkaných brambor. Dále do brambor přidejte koření a rajčatový protlak, osolte a opepřete. Přidejte lžící čili pasty sambal oelek (pokud neděláte karbanátky pro děti).

Z lososa odstraňte kůži a jemně si ho "rozdrobte" na menší kousky. Ale pozor ať si z lososa neuděláte kaši. Přidejte do směsi.

Z promíchané směsi vytvořte 8 karbanátků. Každý obalte ve strouhance a na sucho z každé strany 8 minut pozvolna opékejte na nepřilnavé pánvi.

Servírujte s listovým salátkem podle vaší chuti.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat