Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Další příspěvky

Miluška Zahradníková

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný

Miluška Zahradníková

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 07.08.2013

54 x uložení
3 x komentář

Nachos recept – domácí mexické lupínky

Udělejte si svoje nachos tortilové čipsy, můžete tak snadno regulovat jejich slanost. Ty kupované bývají příliš slané a navíc s konzervanty.

Příprava

350 g kukuřičné mouky
200 g hladké mouky (já používám babiččinu volbu)
1,5 ličky soli
cca 250 ml teplé vody na zadělání těsta
slunečnicový olej na smažení

Příprava

Ve větší míse si smíchejte suché ingredience. Pomalu přidávejte teplou vodu tak, aby jste vytvořili vláčné nelepivé těsto.

Přikryjte útěrkou a nechte těsto odpočívat 1 hodinu.

Těsto rozdělte na 12 dílků, z každého vyválejte placku, tak aby se vám vešla na pánev. Pro snadnější vyválení placky si můžete kuličku těsta vložit mezi potravinářskou fólií nebo pečící papír. Pokud se i přesto těsto lepí, poprašte ho troškou mouky. Pánev s nepřilnavým povrchem si rozehřejte na střední teplotu. Vytvořenou tortilu si na pánvi opečte z každé strany, stačí krátce, necelou minutu, až se začnou objevovat první zlatavé flíčky. Nechceme, aby tortila byla v této fázi křupavá.

Tortilová kola si nakrájejte na 8 trojúhelníčkových dílků. (Jako pizzu.)

V menším hrnci si rozpalte olej, množství alespoň 2 cm ode dna. Tortilové trojúhelníčky smažte postupně do zlatava. Nechte důkladně okapat na papírovém ubrousku.

Zdravější verze přípravy

Postupujte úplně stejně viz výše, zastavte se před pečením na pánvi. Místo toho si rozpalte troubu na 175 °C, troujúhelníčky rozprostřete v jedné vrstvě na pečící papír na plech, pokapejte olivovým olejem, a pečte cca 10 minut do zlatava. Čipsy hlídejte, aby jste je nespálili.

Dochucení

Kdo má rád kořeněné, může si do těsta přidat čili nebo jiné oblíbené koření.

Pro verzi pečenou v troubě, můžete rozložené čipsy okořenit po povrchu ještě před pečením. Nějakým dobrým grilovacím kořením, nebo uzenou paprikou, pepřem, sučeným česnekem, rozmarýnkou...

Na závěr si čipsy můžete posypat dobrým, na drobno nakrájeným, sýrem a na chviličku ještě strčit do trouby, aby se pěkně roztekl.

Nachos čipsy jsou vynikající k avokádové pomazánce guacamole, recept najdete zde
Nebo k domácí rajčatové omáčce salse, recept najdete zde

Marie Dostálová

Vyzkoušeno, jsou moc dobré.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Renata Kamenská

určitě musejí být super myslím že vyzkouším doma super recept

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Šárka Štědrová

Tak to jsi mi Miluško kápla do noty, čipsy nachos, guacamolu a rajčatovou salsu miluju. Budu si muset troufnout na domácí výrobu. Děkuju za inspiraci.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný