Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Miluška Zahradníková

Marcela Kholova

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 15.05.2014

Jedlé květy do salátu

Na obrázku můžete vidět jedlé květy dýně, tymiánu, levandule, denivky jedlé, macešky, kopru, pažitky nebo bazalky.

Používání jedlých květin v salátech se nemusíte bát. Není to žádná novinka, používali je ve své kuchyni už římané. Své místo mají jedlé květy i v čínské nebo indické kuchyni.

Zkoušela jsem do salátu i květy sedmikrásek. Přidala jsem si je k mladým lístkům špenátu, nakrájeným šery rajčátkům se šalotkou a čerstvému kozímu sýru. Zálivku jsem si udělala z olivového oleje, tmavého balzamika, soli a javorového sirupu.

Tak zkuste experimentovat i vy, budete mile překvapeni : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat