Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Květa Hovorková

Tereza Urbánková

zdroj nahraný příspěvek

album Jídla
vloženo 17.03.2013

Talíř plný restované zdravé zeleniny

102 kcal/porce – 428 kJ/porce
4 porce

Ingredience

3 lžíce vody
1 lžíce olivového oleje
1 mrkev nakrájená na cca 5 cm dlouhé 3 mm tlusté nudličky
2 lžíce čerstvě nastrouhaného kořene zázvoru
500 g čínského zelí (najděte si co nejmenší, aby bylo křehké) nakrájejte ho na proužky cca 5 x 2 cm
5 lžic pomerančové šťávy
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce kvalitní sojové omáčky
1/2 lžičky soli
1/2 hrnku čerstvého nebo mraženého hrášku
1 lžička kukuřičného škrobu maizena + 1 lžíce vody

Příprava

Ve velké pánvi prohřejte vodu s olejem, přidejte mrkev a zázvor, často míchejte cca 3 minuty.

Přidejte čínské zelí, pomerančovou šťávu, hnědý cukr, sojovou omáčku a sůl. Za časté promíchávání restujte cca 4 minuty, na závěr přidejte hrášek a kukuřičný škrob smíchaný s vodou, pěkně vše promíchejte, aby se zelenina pěkně obalila.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat