Pečené mrkvičky
                                        
                                                Pěkná dietní příloha. Už jí vidím třeba s kouskem lososa : )
                                         
																				4 porce
Ingredience
1 kg malých mrkviček, odstraňte nať, oloupejte a nakrájejte tenké špalíčky
1/2 lžíce česnekového prášku
3 vrchovaté lžíce nasekané máty
2 lžíce másla
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička třtinového cukru
1 1/2 lžíce mletého koriandru
1/2 lžičky soli
čerstvě namletý pepř
Příprava
Předehřejte si troubu na 200 °C. V malém rendlíčku si rozehřejte máslo, vmíchejte cukr, koriandr a sůl.
V míse si smíchejte nakrájené mrkvičky s máslovou zálivkou. Pěkně obalte. Mrkev nasypte na plechy s pečícím papírem a pečte 25–30 minut dokud nezačne na okrajích zlátnout. V průběhu pečení alespoň jednou mrkev prohrábněte a otočte.
Vyndejte z trouby, posypte mátou a pokapte citrónovou šťávou, opepřete.
Já mám k této příloze ráda libové hovězí masíčko ve "stejkové" nýbrž propečené úpravě : )
                                
 
			
                                
				 
                                
                 
                         
                
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.