Příspěvek si uložili
Další příspěvky
50 x uložení
2 x komentář
Pečené nakrojené brambory se šalvějí
Pěkný recept podle Marthy Stewart. Je jednoduchý a vizuálně efektní : )
Ingredience
8 brambor, cca 1 kg6 šalotek, nakrájet na drobno
sůl a pepř
3 lžíce másla, pokojové teploty
2 lžíce čerstvého pelyňku (šalvěje) pokrájených na drobno
Příprava
Předehřejte si troubu na 180 °C. Do každé brambory udělejte hluboké zářezy s rozestupy cca 5 mm. Dejte pozor ať bramboru neprokrojíte, aby vám držela pěkně pohromadě. Do každého zářezu dejte pokrájenou šalotku (použijte cca polovinu množství). Okořeňte solí a pepřem. Brambory si dejte na pečící papír na plech, rozkrojenými částmi dolů. Na každou bramboru dejte "kapku" másla.Plech přikryjte pečící fólií, pečte cca 40 minut, dokud brambory nezměknou.
Potom fólii odstraňte a pečte dalších 15 minut.
Mezi tím si smíchejte 2 lžíce másla se šalvějí. Zvyšte teplotu na 220 °C. Brambory opatreně otočte a pokryjte máslem se šalvějí a posypte zbývající šalotkou. Dopečte posledních 10 minut do zlatova.
Já jsem k tomu dělala špenátový salát s rajčátky a kozím sýrem.
Kateřina Hájková
Už to mám ve sbírce příloha nebo hlavní jídlo. Pěkné : )
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Nina Konvalinková
Dnes jsem zkoušela, k šalvěji jsem přidala ještě rozmarýnku a bylo to výborné : )
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.