Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

dieta .cz

Jaroslava Strunecká

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 16.03.2018

Dietní pomazánka z fazolek mungo

Výborná pomazánka, která je navíc i sytá. Příprava je velmi jednoduchá, jen vše rozmixovat.

Ingredience

fazolky mungo (namočte si je přes noc do vody)
1 plechovka černých oliv
2 stroužky česneku
kmín
špetka soli

Příprava

V lehce osolené vodě se špetkou kmínu si uvařte fazolky podle návodu. Nechte je vychladnout. My jsme uvařili celé balení fazolek, je dobré si polovinu dát do mrazáku a použít jindy třeba do polévky.

Fazolky si rozmixujte tyčovým mixérem spolu s olivami. Česneku trošku pomožte a nastrouhejte si ho před mixováním na jemném struhadle. Pokud chcete v pomazánce vidět kousky oliv, nakrájejte si třetinu na drobná půlkolečka. Nakonec dosolte.

Kdo má rád mátu, může si při mixování do pomazánky přidat pár lístků čerstvé máty. Pomazánka je potom ještě chutnější.

Mungo pomazánka je výborná na tmavý chléb, navíc má jakoby masovou chuť, takže pokud chcete tělu na chvilku odlehčit od masa, tak tato pomazánka je výborná volba, cutná i mužům, kteří tvrdí, že jídlo bez masa není jídlo : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat