Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Květa Hovorková

Pečená brokolice s pomerančem

Zajímavá příprava brokolice.

104 kcal/436 – porce
4 porce

Ingredience

500 g brokolice, použijte růžičky i stonky, ty rozkrojte na čtvrtinky
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, nebo více
2 lžíce šťávy z pomeranče
2 lžíce kůry z chemicky neošetřeného pomeranče
1 lžička soli
čerstvě mletý pepř

Ingredience

Předehřejte si troubu na 220 °C. Rozložte brokolici na plech, pokapte olejem, posypte česnekem, kůrou a solí.

Pečte tak dlouho až začnou zlátnout okraje růžiček, cca 20 minut. Vyndejte z trouby, pokapte šťávou z pomeranče a okořeňte solí a čerstvě mletým pepřem.

Brokolici můžete jíst samotnou, nebo jako přílohu k nějakému libovému masu.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat