Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Klára Rychterová

Salát s rukolou, čočkou a kozím sýrem

Zdravý, výživný, jako stvořený pro dietu.

Tento salát jsem si oblíbila díky výbornému propojení lehce nahořklé chuti rukoly a jemného kozího sýru. Díky čočce vydá salát klidně za hlavní jídlo.

Ingredience

1/2 hrnku sušené čočky
1 malá červená cibule, rozpůlit
3 lžíce octa z červeného vína
3/4 lžíce dijonské hořčice
1/4 hrnku olivového oleje
sůl a čerstvě namletý pepř
6 hrnků mladé rukoly
250 g šery rajčátek, rozpůlených
15 dkg čerstvého kozího sýra, rodrobit

Příprava

Do velké pánve vsypte propláchnutou čočku a přidejte 1/2 cibule, zalijte studenou vodou, přivěďte k varu a stáhněte plamen, vařte do měka, podle návodu - cca 15 minut. Slijte čočku a nechte jí vychladnout. Cibuli vyhoďte.

Nakrájejte si druhou polovinu cibule. Smíchejte octem a hořčici, pomalu za stálého míchání přidávejte olej až do vytvoření hladké emulze. Přidejte nakrájenou cibuli. Osolte a opepřete. Ochuťte polovinou zálivky uvařenou čočku a dejte jí vychladit.

Ve velké míse si jemně promíchejte čočku, rukolu a rajčata zalijte zbytkem zálivky a na vrch ozdobte kozím sýrem.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat