Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Květa Hovorková

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný

Michaela Stará

zdroj recipes.prevention.com

album večeře
vloženo 07.01.2014

Bramborová fritata se zeleninou

Co je to fritata? Fritata je cokoliv zapečené s vajíčky co najdete v ledničce : ) V našem případě je to ovšem zdravá nízkokalorická verze.

214 kcal/porce – 899 kJ/porce
6 porcí

Ingredience

1 1/2 lžíce olivového oleje
2 velké sladké cibule, nakrájená na větší kousky
1 lžička soli
1/4 lžička pepře
2 lžičky balzamikového octa
1 1/4 hrnku uvařených brambor, nakrájených na kostky
3/4 hrnku uvařené zeleniny jako je kapusta (nakrájené na drobnější kousky)
2 plátky libovější slaniny
8 vajíček

Příprava

Předehřejte troubu na 175°C. V kulatém pekáčku vhodném do trouby si rozehřejte olej, přidejte cibuli a slaninu nakrájenou nadrobné kousky a polovinu množství soli a pepře. Cibulku opečte do světlé zlatavé barvy, cca 10 minut. Pokapte octem a restujte další minutu.

Přidejte uvařené brambory nakrájené na kostičky a nakrájenou uvařenou kapustu. Přidejte zbytek soli a pepře a vajíčka, promíchejte. Vařte cca 3 minuty až začne směs tuhnout.

Přesuňte pekáč do trouby a pečte 15 minut. Potom koláč vyndejte a nechte ho před tím než ho přendáte na talíř nebo prkýnko dalších 5 odpočívat. Potom ho naporcujte na 6 porcí.

Místo klasické kapusty, můžete pro změnu použít křehčí růžičkovou kapustu, nebo špenát.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný