Indická placka Paratha
Paratha je placatý indický celozrnný chléb. Můžete si ho připravit samotný, nebo plněný různými nápněmi. Tento recept používá v Indii nejpopulárnější náplň – ochucenou bramborovou směs. Tato Alo paratha je vhodná jako chutný oběd nebo i jako vydatná snídaně.
Zdravá příloha k hlavnímu jídlu - rajčátka restovaná na cibulce se spoustou bazalky
Obloha nebo příloha, jak budete chtít. Tato směs je také vynikající na zamíchání do celozrnnéhu cuscusu. Velmi oblíbená kombinace v naší rodině.
Kuskus tabbouleh
Co je to tabbouleh? (Čteme taboule). Je to salát připravený kombinací kuskusu nebo bulguru s rajčaty, okurkou, lístky petžele, mátou a cibulí. Je to lehké, dobré a navíc s vůní arábie. Tabbouleh můžete ochutnat třeba v Libanonu nebo Izraeli.
Výborná příloha z trouby
Přidejte ke klasickým bramborám ještě na plech jarní cibulku, mrkev a žlutou řepu. Osolte, opepřete a okmínujte, zakápněte olivovým olejem a pečte na 200°C cca 40 minut.
Recept na jednoduché domácí tortilly, bez droždí a vajíček
Tortily můžete plnit vším co vás napadne. Fazolemi, rajčaty, avokádem, sýrem, grilovaným masem, zeleninovým salátem...
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.