Jak připravit chřest s okurkovým salátem
Výborné a svěží jídlo. Když si ho dobře připravíte, tak si moc pochutnáte : ) A je to lehké a dietní.
Z chřestu odkrojte dřevnaté spodní konce, případně, pokud je to za potřebí, škrabkou oškrábejte povrch po celé délce. Přiveďte vodu k varu, v přiměřeně velkém hrnci, osolte ji a přidejte i trošku olivového oleje. Povařte cca 5 minut vyndejte ho zvody, servírujte ho ještě teplý. Bílý chřest se vaří obvykle déle, cca 10 minut, záleží na průměru chřestu. Já mám raději zelený chřest, má výraznější chuť než ten bílý.
Pokud chcete výraznější chuť chřestu, můžete do vývaru přidat i bobkový list a česnek, když je ale chřest kvalitní, není to nutné.
No a já jsem si ke chřestu ještě udělala okurkový salát. Okurku jsem si nakrájela na velmi tenká kolečka a smíchala jí s na drobno nakrájenou červenou cibulkou. Salát jsem pokapala olivovým olejem, bílým balzamikem a troškou soli a pepře. A jestli máte čerstvý kopr, šup s ním k okurce, nebo použijte jako já čerstvé lístky plocholisté petrželky : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.